Theaterzaal

Najib Amhali

De bekende komiek Najib Amhali is van Marokkaanse afkomst, heeft een gezin en woont in Nederland. Najib Amhali staat al enkele jaren met veel plezier op het podium, zijn dromen zijn uitgekomen. Dit is het vak waar Najib van houdt en dat zeer goed bij hem past. Het liefst zou hij dit zijn hele leven lang willen doen, en hij is dit dan ook zeker van plan.

Cabaret het enige wat Najib leuk vond

Onze bekende komiek is een lange tijd geleden begonnen met iets heel anders, namelijk de LTS. Na de LTS is hij vertrokken naar de autotechniek samen met zijn twee vrienden Mo & Karim (deze personages gebruikt hij vaak in de shows). Najib leerde bij deze opleiding helemaal niks, hij heeft namelijk twee linkerhanden en is dus niet goed in de techniek. Zijn vader wou dat hij deze opleiding ging doen in geval zij terug zouden gaan naar Marokko, zijn ooms hadden autogarages en hier kon hij dan werken.

Najib was zeer slecht in zijn resultaten op de LTS en wilde graag overstappen naar een koks opleiding. Dit is het niet geworden na een gesprek met zijn vader en de schooldecaan. De vader wilde namelijk niet dat Najib met varkensvlees moest gaan werken en dit moet nou eenmaal wel bij dit vak. Hierna is hij wel de richting van de horeca ingegaan, maar zonder succes. Het enige wat Najib leuk vond waren de camera’s en toneellessen.

Hier is hij zijn carrière begonnen

Najib is vervolgens gaan werken voor een uitzendbureau. Na vele bedrijven langs geweest te zijn, zag hij een advertentie staan in Mijn droom was om acteur te worden en in een film te spelen, maar ik en kunsten. Ik zag het staan en wist meteen dat ik dit wilde, ‘ aldus Najib Amhali. Hier is hij zijn carrière begonnen en met heel veel succes staat hij nu al een tijd op het podium, een cabaretvoorstelling is zijn lust en zijn leven.